Informatie voor ouders

Kind zijn op het Open UP festival is een belevenis. Elk jaar komen er kinderen terug. Zij groeien en het Kinderprogramma groeit mee. Zo zijn er dit jaar meer (professionele) workshopgevers, die naast de CoCreators zorgen voor begeleiding en ondersteuning.

De kinderen hebben hun eigen plek in een stuk bos op het terrein, met een stoere vuurtipi, speeltuin en huttenbouwplek. Daarnaast bieden we een gevarieerd programma met o.a. Capoeira, yoga, verhalenvertellers, een kinderzweethut, filmposters maken, Soulvoice, je eigen teken maken en BellenblaasBellen. Ook is er een knutselruimte en zijn er losse inloopactiviteiten rondom het dorpsplein. Theater De Rode Maan zal ons verwonderen met bijzondere verhalen, overdag en ’s avonds, leuk voor jong en oud!

 

Wat heeft jouw kind nodig?

Zorg dat je vooraf met je kinderen goed afstemt wat ze nodig hebben. Willen ze meer vrijheid? Of jou juist dichtbij? Je bent (en blijft) zelf verantwoordelijk voor je kinderen, behalve tijdens het ochtendprogramma. Het programma voor de kinderen vind je op het programmabord. Voorafgaand aan het ochtendprogramma schrijf je je kind in voor het programma. Geniet van je workshop maar blijf te allen tijde bereikbaar via je 06. Haal na afloop van workshop DIRECT je kind(eren) op. Het kinderteam wil ook graag tijdig lunchen.

Veiligheid

Voor kinderen onder de 10 zijn er polsbandjes beschikbaar waarop naam en telnr. geschreven kan worden. Vul het apart bijgevoegde ‘Kids registratieformulier’ alsjeblieft vooraf in en neem het mee. Lever het bij aankomst in, tijdens je registratie.

Leeftijdscategorieën

We onderscheiden op het UP vijf leeftijdscategorieën: de dreumesen van 0-3 jaar, kleuters van 4-6 jaar, basisschoolleerlingen van 7- 11 jaar en de jeugd 12+ en 16+ .

Kinderen van 0-11 jaar

Voor de dreumesen is er een dreumestent, waar je als ouder zelf voor je kind(eren) zorgt, in CoCreatie met andere ouders en 1 inspirator. Voor de groep van 4 tot 11 worden ’s ochtends twee workshops aangeboden. In de middag kun je samen met je kind naar een Ouder-Kind workshop (bijv. een zweethut-ceremonie) of lekker spelen in de speeltuin, of gezamenlijk een gezelschapsspel spelen - al dan niet in competitie.

Jeugd 12+

Voor de jeugd van 12 + en 16+ hebben wij een begaafd en bevlogen team klaar staan, om ze te faciliteren met workshops en in CoCreatie. We nodigen de jeugd uit in verbinding te gaan met elkaar en het festival, door een actieve bijdrage te leveren. Laat je kinderen alvast bedenken wat ze zouden willen. Willen ze stage lopen - en zo het festival van ‘binnen’ leren kennen - of willen ze een workshop volgen (stoer de Iceman zijn) of willen ze aan de slag met een innerlijk zelfportret? Misschien willen ze gezamenlijk een kunstwerk maken of liever helpen en stage lopen bij bijvoorbeeld de jonge kinderen of het thee- of keukenteam. Het kan allemaal. De kinderen maken hun eigen verhaal en hun eigen droom waar!

Let op: dit jaar is er geen gezamenlijke slaapplek voor de kinderen. Wel hebben zij hun eigen muziekplek waar ze elke avond tot 23 uur muziek kunnen maken/luisteren en chillen.

Let op: Mobiel apparaat (smartphone of tablet) alleen (zichtbaar) toegestaan tijdens sharingtime.

Inschrijven

Voordat uw kind aan de UP kinderactiviteiten kan meedoen, dienen wij dit formulier in ontvangst te nemen.

© 2017 OpenUP!

Please publish modules in offcanvas position.