CoCreator Teams

Kom één van onze teams versterken en geef je op als CoCreator
meer festival voor minder !

Aanmelden als CoCreator
Voor vragen over het inschrijven of CoCreatie in het algemeen neem je contact op via cocreators@openupfestival.nl

Overzicht teams

Bouw & Sjouw
Crea Team
EHBO & Sfeer beheer
Info Tempel
Kinder Team
Koffie & Thee
Mooi & Shoon
Open Space
Scholarship
Wash UP!

Deze teams zijn alleen op uitnodiging

Workshops workshops@openupfestival.nl
Balance & Support balance@openupfestival.nl
Artiesten music@openupfestival.nl

Mooi & Schoon

Voor dit team zoeken we ongeveer 20 mensen. Uiteraard graag mensen die er van houden om in een mooi schone nette verzorgde ruimte te komen, so inside so outside. Je houdt er van om waar dan ook, schoonheid te zien, je bent je bewust van de zorgzame aandacht en liefde van de mens die in de materie is gestopt. Alles is energie en wat jij aanraakt met jou intentie straalt dat uit.

Als je van je zelf niet zo netjes bent ben je uiteraard ook welkom want dit is dan een kans om een andere style te leren dan als de Franse slag, wij  introduceren je  in: THE ART OF TAI CHI BROOMING, StofzuigYoga en devotional expression of your being in matter. Vanuit verbinding en teamspirit creëren we samen een magic touch & feel in de workshopruimtes, toiletten en douches voor algemeen gebruik. En zorgen we tijdens het festival in subteams voor de hygiëne in de toiletten en doucheruimtes voor algemeen gebruik in kasteel, boerderij en op de campingsites. De tijden waarop je je taak uitvoert kun je bijna helemaal zelf indelen. Als het maar gedaan wordt, het er verzorgt uitziet en tijdens piek momenten dien je aanwezig te zijn.

Meer info via projectteam.nirman@openupfestival.nl

 

Wash UP!

Centraal punt op het festival, in de open lucht, aan het water, naast de centrale hal, de keuken en de plek waar iedereen eet, is de afwas-jezelf-boulevard waar alle deelnemers langs komen na het eten om hun eigen borden, mokken en bestek af te wassen. Vorig jaar werd de afwasstraat gerund door een mooie groep mannen en vrouwen en liep de afwasstraat gesmeerd. We hadden veel lol, genoten van het zingen van afwas-nummers onder begeleiding van Mizza Hendrix en dat willen we graag herhalen.

Heb jij ook zin in spelen met de warmwaterslang en bij te dragen, zodat deelnemers zich tijdens het eten al verheugen op het afwassen? Schrijf je dan in als CoCreator voor de afwas-jezelf-boulevard. Met wederom een mooie groep mannen en vrouwen willen we van de wasstraat de natste ervaring van het festival zijn, met vele droge theedoeken. We gaan er samen een mooi festival van te maken, waarbij we rekening houden met ieders behoeftes aan het volgen van workshops om zo het festival vol mee te kunnen maken.


Meer info via: projectteam.yashodara@openupfestival.nl 

Kinder Team

Kinderen zijn heel welkom op Open Up en zien we als spiegels van het festival. We willen met de kinderen veel moois gaan creëren en samen gaan beleven! Het kinderteam hecht veel waarde aan creativiteit,veilig gevoel, verbinding en er helemaal mogen zijn .

0-4 jaar
Voor de dreumes is er een tent en speelgoed beschikbaar en deel van de dag is er een aanspreekpunt uit het kinderteam aanwezig. Denk aan samen spelen, een plek om op elkaars kinderen te kunnen passen, samen ervaringen uit te wisselen en spontane activiteiten te laten ontstaan.

4-6 jaar
Voor de kleuters hebben wij een plek waar ze een kleurrijk programma krijgen,  een ritme in de dag hebben en op hun eigen ontdekkingsreis gaan.

7-11 jaar
Deze groep bieden we een gevarieerd workshop programma aan met uitdagende, actieve , verbindende en creatieve inhoud. Waarbij we inspraak van de kinderen van groot belang vinden.

12-15 jaar
Ook bij deze groep dagen wij jullie uit om met elkaar een te gek progamma samen te stellen! Dus ook jullie inbreng is zeer welkom en zien wij als toevoeging op onze ideeën.

15+
Er zijn diverse workshops en daarnaast zien wij jullie als zelfstandige co-creators in de dop! Wij dagen jullie uit om een kijkje te nemen bij de verschillende teams en mee te draaien.

Algemeen
*Bij workshops kunnen jullie denken aan; schilderen, voetbal, zingen, huttenbouwen, creatief, yoga, team building , over de streep, jump etc etc. ...
*Net als voorgaande jaren is er s' middags een ouder-kind workshop om echt even samen tijd te hebben.
*Ook is er mogelijkheid voor oudere kinderen om een kijkje te nemen bij de verschillende teams en mee te lopen. Neem contact op via projectteam.yashodara@openupfestival.nl op als je meer wilt weten over de activiteiten of onze aanpak.

Kinderen en jongeren tijdens OpenUP
Vorig jaar is tijdens de slotceremonie van OpenUp, de intentie uitgesproken dat alle volwassenen het aankomende OpenUp zouden “gaan staan” voor de kinderen en dit werd symbolisch bevestigd, doordat de aanwezige volwassenen letterlijk rondom de aanwezige kinderen van diverse leeftijden gingen staan. Deze intentie willen we dit jaar gaan vormgeven op de volgende manier:

Stel je voor dat het UP festival een ideaal dorpje is... waar net als in andere dorpen taken zijn te vervullen, verantwoordelijkheden te dragen, magen te vullen, plezier te maken, ceremonies uit te voeren en kunst te bewonderen… Waar bevinden de kinderen zich in dat geheel? Wat ons betreft, zijn ze SAMEN met de volwassenen. Samen werken, samen eten, samen, leren en samen vieren. We willen de kinderen overal bij betrekken omdat ze daarvan leren en nog veel belangrijker: omdat wij als community veel kunnen leren van de authenticiteit die kinderen met zich meedragen. Hun puurheid en recht voor-zijn-raapheid zijn onontbeerlijk voor onze ontwikkeling als community.

Wij nodigen co-creators uit om deel te maken van ons kinder/tienerteam als zij:

 • Kunnen spelen
 • Serieus kunnen zijn
 • Structuur kunnen bieden
 • Structuur kunnen loslaten
 • Een veilige sfeer kunnen handhaven
 • Kinderen/tieners de ruimte geven hun eigen conflicten te hanteren
 • Veel ideeën hebben wat we samen kunnen doen
 • Alle gemaakte plannen ook weer los kunnen laten
 • Bereid zijn te leren van kinderen in een wederkerig proces

We vragen dus nogal wat kwaliteiten van je die tegenstrijdig lijken, maar als jij hierin de ruimte ziet om jouw talenten te laten schijnen, dan horen we heel graag van je! Stuur een mail naar kids@openupfestival.nl met daarin een beschrijving van wie je bent, welke ervaring je met kinderen hebt en welke leeftijdscategorie en activiteiten jou het meeste aanspreken.

Meer info via projectteam.yashodara@openupfestival.nl 

EHBO & Sfeer Beheer

Voor het team sfeerbeheer zoeken we nog een aantal enthousiaste teamleden! We zijn met name geïnteresseerd in mensen met een BHV-diploma of mensen die van nature al de neiging hebben een oogje in het zeil te houden.
We verwachten een pro-actieve houding, maar ook de kwaliteit om juist een stapje achteruit te doen, wanneer zaken zichzelf lijken op te lossen. Het is jouw taak om samen met het team de sfeer op het festivalterrein te beheren door je ogen en oren open te houden en met name preventief te werk te gaan. Mensen die even niet goed in hun vel zitten verwijs je bijvoorbeeld naar het Balance & Support-veld of coaching team.
Het team grijpt in wanneer gemoederen oververhit dreigen te raken en ziet erop toe dat ieders bezittingen veilig blijven. 
We zorgen voor toezicht bij bepaalde activiteiten en het terrein in het algemeen. Daarbij kun je onder meer denken aan het voorkomen van open vuren en het vrij houden van brand ingangen.

Waar nodig steek je als sfeerbeheerder een helpende hand toe in het hele co-creatie proces om alles vlotjes te laten verlopen. Zie jij wat in deze functie, stuur dan een mail naar Sander Schouten projectteam.sander@openupfestival.nl Op basis van de aanmeldingen nodigt Sander enkele mensen uit voor een persoonlijk intakegesprek.

Koffie & Thee

Wij zijn op zoek naar mensen die het fijn vinden om te onthaasten en beschikbaar te zijn voor de ander. De koffie en thee hoek is een plek waar je kan komen voor koffie, thee en een luisterend oor. Het is onze verantwoordelijkheid om er zorg voor te dragen dat er op de afgesproken tijden koffie en thee is.

Meer info via coffeetea@openupfestival.nl

Open Space Team

Welkom in het Open Space team: wij zijn zelfstandige, uitdagende, spontane, speelse en humoristische spelers in het UP veld. We zijn gewend om met mensen te werken en ter plekke iets te verzinnen of op te zetten, te presenteren of op touw te zetten…..

We houden van verrassingen en hebben affectie met theater, we durven op een podium te staan maar ook tussen de mensen iets te spelen, te zeggen, te zingen of te musiceren.

Ons speelveld is het hele Open UP veld. We willen niet een workshop erbij geven in het festival, wat al veel gebeurd of van te voren te veel plannen maar ter plekke “verwonder-momenten” creëren waar mensen een warm gevoel van krijgen.

Kun jij omgaan met chaos, teleurstellingen en uitprobeersels zonder dat het direct resultaat geeft? Kun jij in een team functioneren waarbij je je ego even aan de kant moet zetten ter wille van het bereiken van een beleving, een ervaring? Hou je van toveren en POP UP momenten dan moet je bij ons zijn: we vragen het bijna onmogelijke: dat je je eigen ding doet vanuit je talent maar dat je ook een hecht team vormt dat samenwerkt en van elkaar weet wat er gebeurd gedurende het hele festival….. Samen en alleen dus….. Groot en klein, meer en minder..........we zullen zien!

We willen het team niet te groot maken, bij 6 mensen zit het vol!

Meer info via openspace@openupfestival.nl

Scholarship

Het is tijd om de leider in jou te ontmoeten

Zou jij in de toekomst teambegeleider willen worden bij Open Up? Of actief willen zijn in de organisatie? En wil je je skills hiervoor verder ontwikkelen? Geef je dan op voor het SCHOLARSHIP bij Open Up - een programma waarin je jouw eigen authentieke leider kunt onderzoeken en versterken.

Welke droom heb jij, wat inspireert je, hoe kun je anderen inspireren en hoe blijf je helder en transparant in je communicatie? Welke eigenschappen mag jij nog meer in jezelf naar boven brengen?

Een traject op maat, afgestemd op jouw leerdoelen en actuele thema’s; waarbij het festival jou kan voorzien van allerlei leer- en oefensituaties. Je bent als co-creator aanwezig van op- tot afbouw van het festival. De scholars worden begeleid door ervaren trainers en iedere dag komen we samen, waarbij we met elkaar en van elkaar kunnen leren. Je krijgt daarnaast volop de gelegenheid om een kijkje te nemen op de plekken die jou het meest aanspreken.

Wanneer je denkt dat het SCHOLARSHIP iets voor je is, meld je dan aan via scholarship@openupfestival.nl

Je krijgt dan een intakeformulier toegestuurd. Op basis daarvan bepalen we samen met jou of het Scholarship programma bij jou past.

Voel je welkom!

Lieve groet,
Annemarie Libbers en Wilma Wegert

Teambegeleiders Open Up scholarship

Info Tempel

Dit jaar steken we het Infoteam in een nieuw organisatorisch jasje. Naast een mooie CoCreatie is er genoeg ruimte voor het doen van je eigen ding. Laat je kwaliteiten zien en draag verantwoording voor je inzet binnen dit leuke team dat een spilfunctie van het festival vormt.

Vrijheid en verandering worden ondersteunt en eigen initiatief krijgt de ruimte. Gelijkwaardigheid, openheid, eerlijkheid en gezelligheid, elkaar horen en gehoord worden, dit zijn kernkwaliteiten waarmee we het team vormen en draaien. Plezier, samenwerking, gerichte en duidelijke communicatie, flexibele instelling, in oplossingen denken en gastvrijheid zijn onze belangrijkste waarden die we graag uitdragen!

Het infoteam kent een grote diversiteit aan taken zoals:
 • Routing van het terrein
 • Ontvangst van de andere cocreators, artiesten, deelnemers en healers
 • Vraagbaak tijdens het festival
 • Brug tussen organisatie en deelnemers
 • Verkoop van uppies (ons betaalmiddel) en vouchers voor het healingveld.

De verantwoordelijkheid delen we zodat iedereen zich thuis en welkom voelt in onze info tempel. Spreekt dit je aan of wil je meer informatie? Neem dan contact op!

Tevens zijn we nog op zoek naar 2 runners om ons team ook buiten het terrein te ondersteunen. Als runner haal en breng je gasten naar bus/trein/vliegveld en doe je inkopen. Het is daarom een grote pré als je de winkels in de omgeving van het festival een beetje kent zo niet is internet best makkelijk. Als gastheer of gastvrouw zorg je ervoor dat de artiesten zich helemaal welkom voelen. Veiligheid en verantwoording zijn hier belangrijk. 

Meer info via infoteam@openupfestival.nl 

Flying Angels

Als Flying Angel ben jij de reddende engel voor andere teams in nood! Niet alleen als er iets misgaat, soms ook bij een (spontane) creatie want bij een festival zoals Up! gebeuren er altijd onverwachte dingen of ontstaan er ideeën die we de ruimte willen geven. Flying Angels komen ter plaatse waar 'handjes' nodig zijn die we niet van tevoren hadden kunnen voorzien.

Ben je vaker op Up! geweest, ben je flexibel én vind je het leuk om jouw kennis, ervaring en vooral inzet afwisselend voor andere teams in te zetten, dan ligt een uitdagend Up! voor jou voor de boeg! Voel je welkom in ons mooie team!

Meer info via projectteam.yashodara@openupfestival.nl 

Bouw & Sjouw

Met name tijdens de op en afbouw ben je flink fysiek in de weer. Je zorgt er voor dat het terrein helemaal in orde komt. Echte aanpakkers die door kunnen gaan tot het klaar is.
Je kunt de teamleden van bouw&sjouw van OpenUP omschrijven als: Twee benen op de grond, een hart van goud, twee hulpvaardige handen en een hoofd om het handig te bedenken.

Wat doet het team zoal?
Denk aan alle praktische zaken zoals tenten, vloeren, afvalbeheer, water, electra, afvalwater, bouwhekken, intern transport, storingsdienst
Mensen die letterlijk het festival dragen, die blij worden als alles goed loopt, die weten dat je alleen samen dit festival neer kan zetten. Die niet gauw opgeven, die altijd zoeken naar een oplossing, die elkaar steunen in dik en dun. Die dansend een vloer leggen en housend de brandblussers weer ophalen.
 
Wie zoeken wij?
Mensen die gemotiveerd zijn om dit mee vorm te geven, handig zijn is een pre, maar mee doen is het belangrijkste.
Tijdens de op- en afbouw is het soms pittig, ook fysiek. Tijdens het festival zelf kun je ook workshops ed doen.

Meer info via build@openupfestivals.nl

Crea Team

Wij zijn een groep met creatieve geesten die zich inzetten voor de inspirerende beleving van het festival.
Wij bestaan uit artiesten, performers, kunstenaars en andere creatievelingen. We halen onze plezier en voldoening uit het mogen delen van onze talenten, visies en kwaliteiten. Hierbij staat het proces van creatie vanuit het individu als wel met de groep op de eerste plaats. Bij deelname aan onze groep is er meer ruimte voor creatie met elkaar en minder voor het volgen van workshops.
Als deelnemer van het Crea team dragen we bij aan de gezamenlijke beleving van het festival. Het thema Standing UP is het uitgangspunt of voedingsbodem vanwaaruit we gaan creëren. We dragen bij om mensen op het festival te prikkelen of uit te nodigen om deel te nemen aan deze (gezamenlijke) activiteiten.
Ook gaan we dit jaar proberen om met pubers aan de slag te gaan om ook hun een plek te geven in het festival en hun te ondersteunen om een creatie tot stand te brengen.

Voel je je thuis bij deze bewoordingen of heb je allerlei ideeën en visioenen, Wees Welkom.

Taken tijdens het festival als CoCreator van het CreaTeam:
- Zet je in bij de opbouw en afbouw van het festival.
- Betrokken bij de gezamenlijke Crea activiteiten.
- Aanwezig bij de dagelijkse Crea bijeenkomsten.
- Denkt mee hoe het script spannend en uitdagend gemaakt kan worden.
- Initieert een eigen project of helpt mee aan die van anderen.
- Helpt mee met het bedenken van opdrachten/missies.
- Draagt bij aan de dagelijkse crea taken
- Samen met pubers een creatie tot stand brengen

Meer info via crea@openupfestival.nl